Візовий режим Греції

Для власників біометричних паспортів віза не потрібна!

Вартість візи для власників не біометричного паспорту:

 

Для дорослих громадян України 60 €
Для громадян інших країн, які мають посвідку на проживання в Україні 60 €
Для пенсіонерів 20 €
Для дітей від 6 до 18 років, які мають свій ОЗП 20 €
Для дітей від 6 до 18 років, вписаних в ОЗП батьків 20 €
Для дітей від 0 до 6 років, які мають свій ОЗП або вписаних в ОЗП батьків безкоштовно

Перелік документів та строки оформлення:

Залежно від місця проживання туриста, шенгенська віза в Грецію для громадян України оформляється в Генеральних консульствах Греції, терміни вказані без урахування пересилання документів при необхідності.


  • Термін оформлення грецької шенгенської візи - від 5 робочих днів, з дня подачі документів у візові центри Києва, Львова, Харкова, Луцька, Івано-Франківська.
  • Термін оформлення грецької шенгенської візи - від 6 робочих днів, з дня подачі документів у візові центри Одеси та Дніпропетровська
  • Інформуємо Вас про те, що з 26 лютого 2016 року при подачі документів на отримання грецької шенгенської візи для неповнолітніх, представникам акредитованих туристичних фірм необхідно буде пред’явити оригінал свідоцтва про народження. За відсутності даного документу, представник компанії не зможе подати документи у Візовому Центрі Посольства Греції.
  • З 23.06.2015 консульства та візові центри країн Шенгенської угоди, підключились до Єдиної візової інформаційної системи. Головне нововведення даної системи - видача біометричних віз.
  • Порядок подання документів не змінився, окрім необхідності особистої присутності заявника в будь-якому зручному Візовому центрі при першій подачі дактилоскопічних даних (відбитків пальців).
  • ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: у разі, якщо вже здавалися біометричні дані і в закордонному паспорті стоїть віза з відміткою "VIS", але передбачається поїздка по другому (новому) чинному закордонному паспорту, то необхідно здавати в Візовому центрі біометричні дані ще раз.

Перелік документів для Візових Центрів Греції в Україні

Інформуємо Вас про те, що з 26 лютого 2016 року при подачі документів на отримання грецької шенгенської візи для неповнолітніх, представникам акредитованих туристичних фірм необхідно буде пред’явити оригінал свідоцтва про народження. За відсутності даного документу, представник компанії не зможе подати документи у Візовому Центрі Посольства Греції.

З 23.06.2015 консульства та візові центри країн Шенгенської угоди, підключились до Єдиної візової інформаційної системи. Головне нововведення даної системи - видача біометричних віз.

Порядок подання документів не змінився, окрім необхідності особистої присутності заявника в будь-якому зручному Візовому центрі при першій подачі дактилоскопічних даних (відбитків пальців).

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: у разі, якщо вже здавалися біометричні дані і в закордонному паспорті стоїть віза з відміткою "VIS", але передбачається поїздка по другому (новому) чинному закордонному паспорту, то необхідно здавати в Візовому центрі біометричні дані ще раз.

Співробітники Музенідіс Тревел будуть супроводжувати туриста під час відвідування Візового центру, проконсультують і підкажуть порядок дій на кожному з етапів.

Повідомляємо Вам, що з 26.06.2015, за вимогами Консульського відділу Посольства Греції В ОДЕСІ, всі неповнолітні заявники повинні мати окремий проїзний документ для подачі документів на отримання візи. Виняток становлять діти до 12 років, народжені до отримання батьками цього паспорта, куди ця дитина вписана.

Для працюючих▼

  • Опитувальна анкета
  • Закордонний паспорт + копії сторінок з відмітками. Якщо є від'їзжений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками;
  • 1 кольорова фотографія - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського внутрішнього паспорта з відмітками;
  • Довідка з місця роботи із зазначенням посади, окладу з розбивкою на 6 місяців та інформації про збереження за співробітником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка);
  • Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть);
  • Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартиру, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  • Копія авіаквитків або автобусних квитків.

Для приватних підприємців ▼

  • Опитувальна анкета;
  • Закордонний паспорт + копії сторінок з відмітками. Якщо є від'їзжений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками;
  • 1 кольорова фотографія - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського внутрішнього паспорта з відмітками;
  • Копія свідоцтва про реєстрацію, завірена печаткою приватного підприємця, якщо її немає - завірена нотаріально;
  • Копія патенту або ліцензії;
  • Копія декларації про доходи фізичних осіб, завірена податковою службою за останні 6 місяців або звіти з печаткою податкової за останній квартал;
  • Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть);
  • Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартиру, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  • Копія авіаквитків або автобусних квитків.

Для пенсіонерів ▼

  • Опитувальна анкета;
  • Закордонний паспорт + копії сторінок з відмітками. Якщо є від'їзжений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками;
  • 1 кольорова фотографія - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Копія сторінок з відмітками загальногромадянського внутрішнього паспорта;
  • Копія пенсійного посвідчення;
  • Оригінальна довідка з пенсійного фонду про розмір пенсії за останні півроку;
  • Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть);
  • Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  • У випадку, якщо пенсія невелика, і немає фінансових гарантій поїздки, необхідно надати повний пакет документів особи, яка спонсорує поїздку;
  • Копія авіаквитків або автобусних квитків.

Для подружжя один з яких не працює ▼

  • Опитувальна анкета;
  • Закордонний паспорт + копії сторінок з відмітками. Якщо є від'їзжений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками;
  • 1 кольорова фотографія - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Копія ВСІХ СТОРІНОК з відмітками загальногромадянського внутрішнього паспорта;
  • Копія свідоцтва про шлюб;
  • Довідка з місця роботи чоловіка/жінки з зазначенням посади, окладу та інформації про збереження за співробітником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка). 
  • Спонсорський лист (нотаріально завірений): спонсорський лист для членів сім'ї (чоловік, дружина, діти) може бути написаний у вільній формі від руки або в друкованому вигляді.. Також необхідно надати документи, що підтверджують родинний зв'язок (свідоцтво про укладення шлюбу, свідоцтво про народження). Для людей, які не є родичами, спонсорський лист обов'язково має бути нотаріально завіреним. В обох випадках спонсорські листи повинні доповнюватися копією інформаційної сторінки внутрішнього або закордонного паспорта.
  • Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  • Копія авіаквитків або автобусних квитків.

 

Для дітей (до 18 років) ▼

  • Опитувальна анкета;
  • Дитячий проїзний документ (дійсний мінімум 3 місяці після закінчення дії візи) + копія ВСІХ СТОРІНОК з відмітками. До 18 років діти можуть бути вписані в закордонний паспорт батьків або одного з батьків, з ким дитина подорожує (фотографія дитини вклеюється в паспорт батьків з 5 років);
  • 1 кольорова фотографія обов'язково - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Оригінал та копія свідоцтва про народження (подається до 18 років обов'язково).
  • Якщо дитині вже 16 років, копії всіх сторінок загальногромадянського внутрішнього паспорта. 
  • Копії ВСІХ СТОРІНОК з відмітками загальногромадянських закордонних паспортів батьків та копії всіх сторінок загальногромадянських паспортів з відмітками;
  • Копія свідоцтва про шлюб батьків;
  • Письмовий дозвіл на виїзд дитини за кордон від одного/обох батьків, які не подорожують разом з дитиною тільки в оригіналі і з печаткою нотаріуса. Обов'язково в листі прописати супроводжуючого в поїздці (навіть якщо дитині вже 16 років), його паспортні та контактні дані. Зверніть, будь ласка, Вашу увагу, що оригінали поданих документів повертатися не будуть. Таким чином, туристам необхідно заздалегідь оформити 2 примірники дозволу на виїзд: для подачі документів і для перетину кордонів. 
  • Для підтвердження одноосібних батьківських прав:
         - Довідка про те, що, запис про батька зроблено «зі слів матері»;
         - Рішення суду про позбавлення батьківських прав;
         - Копія свідоцтва про смерть батька;
    У цьому випадку копії вищевказаних документів надаються в консульство, а оригінали пред'являються на кордоні.
  • Довідка з місця навчання (із зазначенням адреси, телефону), підписана директором і завірена печаткою. На період літніх канікул довідка не обов'язкова;
  • Якщо дитина подорожує з батьками і має дитячий проїзний документ до його пакету документів необхідно додати спонсорський лист від матері або батька, копії фінансових документів одного або обох батьків: довідка з роботи з розбивкою за 6 місяців + довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо рахунок картковий, а також РУХ КОШТІВ ПО РАХУНКУ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  • Якщо дитина подорожує самостійно, від одного з батьків (спонсора) необхідні: спонсорський лист (нотаріально завірений), оригінальна довідка з роботи спонсора та фінансові гарантії спонсора;
  • Копія авіаквитків або автобусних квитків.

Для студентів ▼

  • Опитувальна анкета;
  • Закордонний паспорт + копії ВСІХ СТОРІНОК з відмітками. Якщо є від'їзжений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками;
  • 1 кольорова фотографія - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського внутрішнього паспорта з відмітками;
  • Довідка з місця навчання (із зазначенням адреси, телефону), завірена печаткою;
  • Копія студентського квитка;
  • Копія залікової книжки, завірена університетом.
  • Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  • Копія авіаквитків або автобусних квитків.
  • Студенти, залежні від батьків, у віці до 21 року, за умови надання нотаріального спонсорського листа від батьків і довідки з навчального закладузвільняються від сплати консульського збору.
  • Підтвердження фінансування поїздки - спонсорство::
  • У випадку, якщо поїздку туриста оплачує інша особа, необхідно надати спонсорський лист. Якщо спонсор є родичем туриста, то необхідна письмова заява з підписом спонсора про те, що він бере на себе фінансову відповідальність за пенсіонера / студента / непрацюючого туриста на час його подорожі до Греції + документи, що підтверджують спорідненість. Якщо спонсор НЕ є родичем - спонсорство має бути нотаріально оформлено. 
  • До спонсорського листа слід додати довідку з місця роботи спонсора із зазначенням посади, окладу і реквізитами компанії (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка).  А також фінансове забезпечення спонсора: Довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий;

 

  • Якщо спонсор і той, кого спонсорують їдуть разом - можна довідку з роботи і фінансові гарантії до документів того, кого спонсорують, додати в копіях.

 

Для подорожуючих на автомобілі (додатково до загального списку) ▼

  • копія техпаспорта на автомобіль;
  • копія посвідчення водія;
  • копія страховки на автомобіль;
  • копія медичної страховки.