Візовий режим Хорватії

Для власників біометричних паспортів віза не потрібна!

Застосовується Угода Європейського Союзу і України про спрощений порядок видачі віз для осіб із звичайними ( не біометричними паспортами)

Вартість візи 35 євро. 

10 євро за послуги

Консульський збір не сплачують:

- пенсіонери,

- діти до 18 років,

- студенти до 21 року.

Перелік необхідних документів для подачі на оформлення хорватської візи:

1. Закордонний паспорт:

- термін дії закордонного паспорту повинен перевищувати термін дії візи щонайменше на три місяці;

- повинно бути щонайменше дві чисті сторінки для внесення візи.

2. Зaява (анкета) на отримання візи.

3. Кольорова фотокартка ( 3, 5 x 4, 5 см).

4. Підтвердження про дійсне медичне страхування та страхування від нещасного випадку (мінімальна сума страхового покриття повинна складати 30000 Євро).

5. На дитину до 18 років – копія свідоцтва про народження.

Якщо дитина подорожує без батьків (законного опікуна) додатково подається завірений у нотаріуса дозвіл одного з батьків, у якому наводяться:

особові дані батьків, мета і терміни перебування в Хорватії, період на який дається дозвіл, підпис.

Якщо дитина їде у супроводі іншої дорослої особи, у дозволі наводяться і особові дані цієї особи.

6. Копія пенсійного посвідчення чи студентського квитка.

Копії документів на підтвердження доїзду:

квитка, посвідчення водія, техпаспорта, зеленої картки.

Власникам шенгенських віз до 31 грудня 2013 року не потрібна додаткова (хорватська) віза для в’їзду в Хорватію і короткотермінового

перебування.

Для подорожуючих наземним траспортом, окрім хорватської візи необхідно відкривати транзитнку візу тієї країни, через яку запланована поїздка (Угорщина, Словаччина, Польща). Якщо поїздка запланована через територію  Румунії, додаткової візи не потрібно,достатньо хорватської візи (багаторазової).